Sådan justeres tastaturets lysstyrke manuelt på M1 MacBook Air

Har du opgraderet fra den forrige generation af MacBook Air eller Pro til den nyligt lancerede MacBook Air med Apples M1-processor? I så fald vil du bemærke en lille, men interessant ændring i det nye MacBook Air-tastatur. Tastaturet på MacBook Air 2020 med Apple siliciumchip tilføjer dedikerede taster til Spotlight, Diktering og Forstyr ikke. De nye funktionstaster erstatter kontrolpanelet Launchpad og Keyboard Brightness, som findes på Intel MacBook-serien.

Denne ændring gælder dog ikke for den nye M1 MacBook Pro, da den har en Touch Bar i stedet for en funktionsrække. Måske kan denne lille revision være hjemsøgende for eksisterende MacBook-brugere, der opgraderer til slutningen af ​​2020 MacBook Air M1. Det skyldes, at du ikke manuelt kan justere tastaturets lysstyrke på M1 MacBook Air ved hjælp af de traditionelle F5- og F6-taster.

Vær ikke bekymret! Det er stadig muligt at ændre lysstyrken på det baggrundsbelyste tastatur på M1 MacBook Air, der kører macOS Big Sur. Den eneste ulempe er, at du ikke længere kan bruge fysiske taster til at styre tastaturets lysstyrke eller tænde/slukke for tastaturlyset. Lad os se, hvordan det kan gøres.

Sådan tænder/slukker du tastaturlyset på MacBook Air M1

  1. Klik på Kontrolcenter ikonet i menulinjen øverst til højre på din Mac. Ikonet er som standard mellem Spotlight- og Siri-ikonet.
  2. Klik på knappen "Keyboard Brightness".
  3. Træk skyderen for at øge eller mindske tastaturets lysstyrke efter dine præferencer.

Det er det. På lignende måde kan du justere skærmens lysstyrke fra selve kontrolcentret uden at bruge tastaturet.

For at slukke tastaturlyset på M1 MacBook Air skal du bare trække skyderen til '0'-niveau. Hvis du gør det, slukkes tastaturbelysningen.

TIP #1: Træk og slip tastaturets lysstyrkekontrol fra Kontrolcenter til menulinjen for hurtigere adgang.

Alternativt kan du gå til Systemindstillinger > Dock og menulinje og vælge "Keyboard Brightness" fra sidebjælken. Aktiver derefter indstillingen "Vis i menulinjen".

TIP #2: Vil du ikke have, at din MacBook automatisk justerer tastaturets lysstyrke i henhold til de omgivende lysforhold? I så fald skal du gå til Systemindstillinger > Tastatur. Fjern markeringen i "Juster tastaturets lysstyrke i svagt lys".

Sådan gentildeler du tastaturets lysstyrketaster på M1 MacBook Air

Her er en alternativ metode til brugere, der ofte ændrer lysstyrken på deres tastatur og sjældent bruger funktionen Diktering eller Forstyr ikke.

I et sådant tilfælde kan du vælge at omdanne nøgler på MacBook Air. For at gøre det skal du følge nedenstående trin.

  1. Download og installer Karabiner Elements, en kraftfuld og stabil tastaturtilpasning til macOS.
  2. Kør Karabiner Elements-appen.
  3. Gå til Systemindstillinger > Sikkerhed og privatliv > Fortrolighed. Vælg "Inputovervågning" fra venstre rude, og klik på låsen i bunden for at foretage ændringerne.
  4. Sæt kryds ved "karabiner_grabber" og "karabiner_observer" app for at give dem de nødvendige tilladelser til at arbejde.
  5. Kør Karabiner Elements igen, og åbn fanen "Funktionstaster". Du vil bemærke, at standardprofilen ikke udfører nogen anden ændring end at erstatte F5- og F6-knapperne med de originale genveje.
  6. Du skal blot trykke på F5- og F6-tasterne for nemt at skrue op og ned for tastaturets lysstyrke.

Tip via [Redit]

LÆS OGSÅ: Sådan forhindrer du MacBook i at sove, når låget er lukket på macOS Big Sur

Tags: AppleKeyboardMacBookMacBook PromacOSTips