Sådan tilføjes Google+ som søgemaskine i Chrome

Google Plus er blevet meget populær med mere end 20 millioner brugere, og adskillige mængder af indlæg er blevet delt på Google Plus siden lanceringen. I mellemtiden har Twitter også alle mulige ting fra forskellige kategorier, plus det fungerer som en indflydelsesrig og smart søgemaskine til at søge forespørgsler i realtid. På samme måde har Google Plus en masse ting offentligt tilgængeligt, som man kan bruge til at søge efter enhver information, der er lagt ud på Google+.

Men det er i øjeblikket ikke muligt, fordi Google Plus-webgrænsefladen kun har en søgemulighed til Find folk og ikke dens indhold. Du kan dog nemt indstille Google+ som en søgemaskine i Chrome-browseren eller gøre den til din standardsøgemaskine. Se hvordan:

1. Klik på skruenøgleikonet i Google Chrome, og vælg Indstillinger.

2. Under Grundlæggende skal du flytte til Søg og klikke på Håndter søgemaskiner

3. Rul ned til Andre søgemaskiner og udfyld nedenstående poster:

– Indgang Google+ i 'Tilføj en ny søgemaskine' boks.

– Indgang indlæg i 'søgeord' boks.

– Indtast nedenstående linje i 'URL med %s i stedet for forespørgsel' boks.

{google:baseURL}search?q=site:plus.google.com inurl:posts/* %s

Det er det. Indstil den som din standardsøgemaskine, hvis du vil!

Nu skal du bare skrive indlæg i Chromes adresselinje, og vælg indstillingen i rullemenuen, der siger Søg i Google+ efter – (Søgeord: indlæg)

Bare rolig, du behøver ikke at huske det - det vises automatisk. Når du har valgt det Søg på Google+: vil dukke op. Så skal du bare indtaste dine søgeord eller søgeforespørgsel for at søge blandt alle indlæg og profiler på Google+.

Tip kredit: Heather Buckley

Alternativt kan du bruge gplulsearch.com til at søge på Google Plus i enhver browser.

Tags: BrowserChromeGoogle PlusTips