Vejledning til at konfigurere Gboard-indstillinger på iPhone og Android

G board eller Google Keyboard er et meget populært virtuelt tastatur, tilgængeligt til både Android og iOS. Da det er en Google-app, er det normalt standardtastaturet på de fleste Android-enheder. Ligesom flere andre virtuelle tastaturapps kommer Gboard med en autokorrektionsfunktion.

Autokorrektur retter automatisk ordene, mens du skriver, og fjerner tegnsætningsfejl. Autokorrektion er slået til som standard og er en velsignelse, så længe det fungerer efter hensigten. Du kan dog ikke stole blindt på en AI-drevet funktion, der kan misfortolke dit input og ødelægge tekstsamtalen.

Måske, hvis du finder autokorrektion irriterende eller noget, du ikke er fortrolig med, kan du deaktivere det. Så behøver du ikke bekymre dig om de pinlige autokorrekturfejl på sociale medier, beskeder eller virksomhedsmails. Lad os se, hvordan du kan deaktivere autokorrektur i Gboard på Android, iPhone og iPad. Desuden er der nogle andre indstillinger i Gboard, som du kan slå fra, hvis du vil.

Sådan finder du Gboard-tastaturindstillinger

På iPhone

Hvis du bruger Gboard eller andre tredjepartsapps som SwiftKey, kan det være en smule vanskeligt at ændre tastaturindstillingerne. Det skyldes, at indstillingerne for tredjeparts tastaturapps på iOS ikke er tilgængelige fra iOS Settings-grænsefladen.

BEMÆRK: Før du går ind i tastaturindstillingerne, skal du sørge for, at Gboard er aktivt på din iPhone eller iPad. For at gøre det, gå til Indstillinger, rul ned og åbn Gboard. Tryk derefter på Tastaturer og tænd for til/fra Gboard, hvis det ikke allerede er aktiveret. Slå også kontakten til for "Tillad fuld adgang".

For at komme ind i Gboard-indstillinger, følg nedenstående trin.

  1. Åbn en beskedapp eller Notes for at starte tastaturet.
  2. Tryk på globusikonet nederst til venstre, indtil du ser Gboard-tastaturet på din skærm.
  3. Tryk og hold på indstillingsknappen (tandhjulsikonet) på tastaturet, og tryk på Indstillinger.
  4. Gå til Tastaturindstillinger.

På Android

  1. Gå til Indstillinger på din telefon eller tablet.
  2. Tryk på System > Sprog og input.
  3. Tryk på Virtuelt tastatur >Gboard.
  4. Du kan nu få adgang til de forskellige indstillinger for Gboard.

Slå autokorrektur fra i Gboard (Google Keyboard)

På iPhone og iPad

Åbn Gboard-indstillinger > Tastaturindstillinger. Sluk til/fra-knappen ved siden af Autokorrektion.

Det er det. Google Keyboard vil nu ikke automatisk rette tastefejlene for dig. Sørg derfor for at læse korrektur på de stavemåder og tekst, du skriver, før du poster.

På Android

Gå til Gboard-indstillinger på Android. Tryk på Tekstkorrektion og sluk knappen for "Autokorrektion“. Nu vil Gboard ikke rette ord, mens du skriver.

Slå intelligent tekst fra på Gboard

På iOS

Desværre er der ingen indstilling til at slå forudsigelig tekst fra i Gboard på iPhone. Så du vil fortsætte med at se ordforslag, som Google Keyboard foreslår, mens du skriver.

Du kan dog slå Emoji-forslag fra i Gboard på iOS.

På Android

Forudsigelig tekst er ordforslag, der vises i en separat bjælke øverst på skærmtastaturet, mens du skriver teksten. Denne funktion kan hjælpe dig med at rette fejl og give dig mulighed for at skrive meget hurtigere end normalt. Men hvis du får vage forudsigelser, eller Gboard ikke kan tilpasse sig din skrivestil, er det bedre at deaktivere forudsigelig tekst.

For at gøre det, åbn Gboard-indstillinger > Tekstkorrektion. Sluk kontakten for "Vis forslagsstribe“. Ordforslagslinjen vises nu ikke, mens du skriver.

Slå tastaturklik fra på Gboard

Jeg kan personligt ikke lide klik eller lyd fra tastaturet ved at trykke på de virtuelle taster. Det skyldes, at tastaturklikken forårsager distraktion og også er en smule irriterende. Heldigvis kan du nemt deaktivere tastaturlydene i Gboard på Android. På iPhone producerer Gboard dog ingen lyd.

For at gøre det, gå over til Gboard-indstillinger og åbn Præferencer. Rul ned og sluk for skifteknappen ved siden af ​​"Lyd ved tastetryk“.

Slå vibration fra i Gboard

Haptisk feedback kan være irriterende eller nyttig afhængigt af din præference og skrivestil. Når haptisk feedback er aktiveret, mærker du en blød vibration ved hvert tastetryk. Dette giver en følelse af at skrive på et fysisk tastatur. Haptisk feedback er dog noget, der ikke er en del af standard iOS-tastaturet. Nå, hvis du ikke kan lide haptics til tastetryk, kan du simpelthen slå det fra for Gboard.

BEMÆRK: Hvis indstillingen System Haptics (placeret i Indstillinger > Lyde & Haptics) er slået fra på din iOS-enhed, vil Gboards vibration automatisk blive deaktiveret.

På iPhone

Gå til Gboard-indstillinger > Tastaturindstillinger. Deaktiver derefter indstillingen for "Aktiver haptisk feedback ved tastetryk“. Nu vil du ikke føle nogen vibration eller taktil feedback, mens du skriver på Google-tastaturet.

På Android

Åbn Gboard-indstillinger > Præferencer. Rul ned og deaktiver til/fra-knappen ved siden af ​​"Haptisk feedback ved tastetryk“.

Hvis du ikke vil deaktivere vibrationen helt, skal du trykke på "Vibrationsstyrke ved tastetryk" og indstille den ønskede intensitet.

Deaktiver det flydende tastatur i Gboard

Gboard til Android kommer med en flydende tastaturfunktion, der giver brugerne mulighed for at flytte tastaturet rundt på skærmen. Man kan placere tastaturet hvor som helst og endda ændre størrelsen på det for nem enhåndsbrug.

For at slippe af med det flydende tastatur på Gboard,

  1. Tryk på pil frem-ikonet i den øverste bjælke.
  2. Tryk derefter på de 3-vandrette prikker.
  3. Tryk på Flydende mulighed. Tastaturet skifter nu tilbage til den almindelige visning.

Alternativt kan du trække tastaturet til bunden af ​​skærmen for at forankre det til dets oprindelige position.

Deaktiver stemmeskrivning i Gboard

Hvis du er bekymret for privatlivets fred og ikke bruger stemmeinputmetoden, er det tilrådeligt at deaktivere Google-taleindtastning. Følg nedenstående trin for at deaktivere tale-til-tekst i Gboard.

På iOS

Åbn Gboard-indstillinger > Tastaturindstillinger. Sluk for skifteknappen for "Stemmeinput“.

Alternativt kan du gå til iOS-indstillinger > Gboard og slå adgangen til mikrofonen fra.

På Android

Gå til Gboard-indstillinger > Stemmeindtastning. Sluk kontakten for "Brug stemmeskrivning“. Dette vil deaktivere optagelsen og deaktivere stemme til tekst-funktionen.

Slå automatisk brug af store og små bogstaver fra på Google-tastaturet

Automatisk brug af store og små bogstaver er aktiveret som standard i Gboard, som automatisk sætter det første ord i hver sætning med stort. Der er en hurtig måde at slå denne funktion fra.

iPhone – Gå til Gboard-indstillinger > Tastaturindstillinger, og slå kontakten fra for Auto-store bogstaver.

Android – Åbn Gboard-indstillinger > Tekstkorrektion, og deaktiver til/fra-knappen for automatisk brug af store bogstaver.

Fortæl os, hvilke andre indstillinger du kan lide at konfigurere i Gboard.

Tags: AndroidAppsOfte stillede spørgsmålGboardiPhoneKeyboardTips