Sådan slukker og genstarter du Samsung Galaxy A72

S amsung har taget omslaget af Galaxy A52, A52 5G og A72. Galaxy A72 har en 90Hz AMOLED-skærm, 64MP bagkamera med OIS, IP67-klassificering, stereohøjttalere og et 5000mAh batteri. Ligesom Galaxy S21-serien kører den nye A72 på Android 11 ud af æsken baseret på One UI 3.1.

Måske, hvis du ikke har ejet en Samsung-smartphone i den seneste tid, kan du få problemer, mens du slukker eller genstarter din Galaxy A72. Årsagen er, at nyere Samsungs flagskibe har en sideknap i stedet for den traditionelle tænd/sluk-tast. Derfor virker den ældre måde at slukke eller genstarte en Samsung-telefon ikke længere på.

Her er en hurtig guide til at hjælpe dig med at slukke for Samsung Galaxy A72, hvis den sidder fast eller ikke reagerer. Derudover er der to andre måder, hvorpå du nemt kan slukke din telefon uden at kræve fysiske nøgler.

3 måder at slukke din Galaxy A72 på

Brug af hardwareknapper

  1. Tryk på og hold Side knap og Skrue ned nøgle (på den højre side) samtidigt, indtil du ser strømmenuen.
  2. Vælg "Sluk".
  3. Tryk på Sluk igen for at slukke din enhed.

For at tænde Samsung Galaxy A72 skal du trykke på sideknappen og holde den nede i et par sekunder. Enheden tændes igen, og Samsung-logoet vises på skærmen.

For at genstarte eller genstarte din Galaxy A72, følg blot ovenstående trin og tryk på knappen "Genstart" i stedet for Sluk.

På lignende måde kan du slukke for Samsung Galaxy A52.

Bruger panelet Hurtige indstillinger

Der er et Power-ikon i One UI's Quick Panel, som du kan bruge til at lukke din telefon ned uden at bruge de fysiske knapper. Dette er praktisk, hvis sidetasten ikke virker, eller når du betjener telefonen på egen hånd. Ikke mange brugere er klar over genvejen til strømmenuen, da den ikke er direkte tilgængelig. For at slukke din Galaxy A72 fra menuen Hurtige indstillinger,

  1. Stryg ned fra toppen af ​​skærmen med to fingre for at åbne panelet Hurtige indstillinger i en udvidet visning.
  2. Tryk på "Strøm"-ikonet øverst til højre ved siden af ​​knappen Indstillinger.

  3. Vælg Sluk eller Genstart for at udføre den ønskede handling.
  4. Tryk på knappen igen for at bekræfte.

Bruger Bixby

Selvom du ikke kan lide Samsung Bixby, kan du bruge Bixby til at genstarte eller lukke din Galaxy-smartphone. For at dette skal virke, skal du først sørge for, at Bixby Voice er konfigureret. Start derefter Bixby ved at bruge enten sidetasten eller Bixby-appen i appskuffen.

Når Bixby Voice kører, skal du sige kommandoer som "Sluk telefonen" eller "Genstart telefonen" og lad Bixby udføre den nødvendige handling.

LÆS OGSÅ: Sådan bruger du den indbyggede skærmoptager på Samsung Galaxy A72

Sådan tvinger du genstart af Galaxy A72

Der kan være tilfælde, hvor du skal tvinge genstart af din smartphone. Såsom når din Galaxy A72 sidder fast på Samsung-logoet, eller når berøringsskærmen ikke virker. I en sådan tilstand, hvor enheden ikke reagerer, hjælper en normal genstart ikke.

For at gennemtvinge genstart af Samsung Galaxy A72 skal du trykke på og holde lydstyrke ned og sideknappen nede på samme tid i over 20 sekunder. Bemærk, at du skal holde begge knapper nede, indtil du ser startskærmen med Samsung-logoet. Vent nu i omkring et minut, og lad smartphonen starte op.

Tip: Skift sidetastindstillingerne

Som standard udløses Bixby i stedet for Power Menu-grænsefladen ved at holde sideknappen nede på Galaxy A72. Heldigvis kan du ændre Bixby-knappen til tænd/sluk-knappen, hvis du sjældent bruger Bixby eller ønsker at deaktivere Bixby-vågning via sidetasten.

For at ændre sideknappens funktion skal du gå til Indstillinger > Avancerede funktioner >Sidenøgle.

Vælg "Sluk menu” i stedet for Wake Bixby under indstillingen “Tryk og hold”.

Nu vil du se sluk- og genstartsmenuen i stedet for Bixby, når du trykker på sidetasten.

Video tutorial

LÆS OGSÅ: Sådan slukkes og genstartes Samsung Galaxy S21

Tags: AndroidGalaxy A72One UISamsungTips