Sådan slår du lyden fra en enkelt fane i stedet for et websted i Chrome

Tidligere kunne man slå individuelle faner fra i Chrome ved at aktivere flaget "Tab Audio muting UI control" i chrome://flags. Efter udgivelsen af ​​Chrome 64 har brugere kun mulighed for at slå webstedet fra i stedet for individuelle faner. Det betyder, at hvis du slår et websted fra, så er det pågældende websted også slået fra i alle andre faner. For eksempel, hvis du har flere Google Meet-faner åbnet i Chrome, bliver de alle slået fra på én gang.

Hvad hvis du vil slå en fane fra i stedet for et websted på Chrome? Nå, det er stadig muligt, men ved hjælp af en Chrome-udvidelse.

Hvorfor slå lyden fra på en individuel fane?

Behovet for at slå lyden fra en enkelt fane kan opstå, lad os sige, når du bare vil slå lyden fra på en bestemt Google Meet-fane uden at afbryde alle andre Google Meet-sessioner. Selvom man altid kan pause eller mute en bestemt video eller livestream i browserens medieafspiller. Det er dog ikke så problemfrit og hurtigt som at dæmpe en individuel fane direkte fra hovedgrænsefladen.

For at slå lyden fra for en bestemt fane i Chrome, kan du enten bruge udvidelsen "Tab Muter" eller "Mute Tab" til Chrome. Begge disse udvidelser bringer "Mute Tab"-funktionaliteten tilbage, der engang var indbygget i Chrome. Lad os nu se, hvordan du konfigurerer og bruger udvidelsen.

BEMÆRK: Du skal installere en af ​​de to udvidelser. Jeg foreslår personligt Tab Muter ved Ash Holland da det er nyt og er opdateret for nylig. Udvikleren har også afsløret privatlivspolitikken og nævner, at udvidelsen ikke vil indsamle eller bruge dine data. Du kan endda finde dens kildekode på GitHub.

Brug Tab Muter til at slå lyden fra en enkelt fane i Chrome

  1. Installer Tab Muter-udvidelsen fra Chrome Webshop på Windows eller Mac.
  2. Når Tab Muter er føjet til Chrome, skal du åbne udvidelsesmenuen og klikke på "Fastgør-knappen" ud for Tab Muter for at fastgøre udvidelsen til værktøjslinjen for lettere adgang.
  3. Et højttalerikon vises nu i din browsers værktøjslinje øverst til højre.
  4. For at slå en fane fra med Tab Muter, skal du gå til den fane, du vil slå lyden fra, og klikke på "Fanen Lydløs”-ikonet. På dette tidspunkt vil du se et mute-ikon på fanen muted i stedet for højttalerikonet.

  5. For at slå lyden til for fanen skal du klikke på ikonet igen.

Den eneste ulempe her er, at du først skal vælge den fane, du vil slå lyden fra, og derefter slå mute/unmute-knappen til. I mellemtiden viser Firefox og Microsoft Edge som standard et højttalerikon ved siden af ​​fanens titel for at slå bestemte faner fra.

Tags: BrowserudvidelseChromeGoogle ChromeTips