Sådan åbner du en privat fane i Safari på iOS 15 og iPadOS 15

En af de store ændringer i iOS 15 og iPadOS 15 er det nydesignede Safari. Safari i iOS 15 ser helt anderledes ud på grund af det fornyede design og brugergrænseflade. URL'en eller adresselinjen sidder nu i bunden af ​​skærmen og tilbyder dermed brugervenlighed ved enhåndsbrug. Brugere kan nu swipe mellem de åbnede faner, ligesom de ville skifte mellem åbne apps på Face ID-aktiverede iPhones. Desuden lader Safari dig nu oprette en gruppe faner, søge på nettet ved hjælp af stemme, ændre baggrundsbilledet på startsiden, installere webudvidelser og mere.

Efter den betydelige designændring er placeringen af ​​flere muligheder ændret i Safari, men funktionaliteten er stadig den samme. For eksempel er trinene til at åbne en privat fane i Safari på iOS 15 helt anderledes end iOS 14. I iOS 14 og tidligere skulle man blot trykke på knappen Faner i Safari og derefter trykke på 'Privat' for at åbne Privat browsing-tilstand. Mens du nu ikke finder den private mulighed helt, når du trykker på faneskifter-knappen i iOS 15s nye Safari.

Nå, muligheden for at aktivere privat browsing i Safari er der stadig i iOS 15 på iPhone og iPadOS 15 på iPad. Lad os nu se, hvordan du skifter til privat tilstand i den opdaterede Safari på iOS 15 beta eller nyere.

Sådan åbner du et privat browsing-vindue i Safari på iOS 15

  1. Åbn Safari, og tryk på knappen "Tab Overview" (også kendt som Tab Switcher). Du kan også stryge op på fanelinjen (adresselinjen) for at se alle dine åbne faner i en gittervisning.
  2. Tryk på "Faner" i fanelinjen nederst. Tip: Du kan også trykke længe på fanerne for at åbne den som en popup.
  3. I sektionen Fanegrupper skal du trykke på "Privat” for at se alle dine private faner i et gitterlayout.
  4. Tryk nu på + ikon nederst til venstre for at åbne en ny privat fane i Safari-browseren.

TIP: Du kan hurtigt skifte mellem de private faner ved at stryge til venstre eller højre på fanelinjen.

Alternativ metode

Her er en anden måde at hurtigt åbne en ny privat fane i Safari på iPhone, der kører iOS 15 (beta).

Mens du er i normal browsertilstand, skal du trykke længe på faneoversigtsknappen og vælge "Ny privat fane" fra listen. Hvis du gør det, vil du øjeblikkeligt tage dig til Safaris private browsing-tilstand.

Bonus tip – Det er også muligt at åbne en privat fane direkte, når du er uden for Safari-appen. Du skal blot trykke og holde (tryk længe) på Safari-ikonet på din startskærm eller appbibliotek og vælge "Ny privat fane".

RELATERET: Din endelige guide til brug af Safari på iOS 15 [Ofte stillede spørgsmål]

Sådan slår du privat browsing-tilstand fra

Følg nedenstående trin for at komme ud af privat browsing og skifte til den almindelige browsingtilstand.

  1. Tryk på knappen "Faneoversigt" (i fanelinjen nederst til højre), mens du er i privat browsing-tilstand.
  2. Tryk på "Privat", vist i midten af ​​fanelinjen. Eller bare tryk længe på Privat og tryk på 'Faner' fra pop op-vinduet.
  3. Vælg #Faner mulighed eller en bestemt fanegruppe for listen.

Det er det. Dine private faner, hvis nogen, forbliver intakte, og du kan få adgang til dem, næste gang du bruger den private browsing-tilstand.

Hvad sker der i privat tilstand i Safari?

Den private browsingtilstand i Safari ligner inkognitotilstanden i Chrome-browseren. Denne særlige tilstand lader dig surfe på nettet privat og beskytter derved dit privatliv og forhindrer websteder i at spore din aktivitet. Når du er i privat tilstand, registrerer Safari ikke de websteder, du besøger, din søgehistorik eller dine AutoFyld-detaljer.

Tags: BrowseriOS 15iPadiPadOSiPhonesafari