Sådan slår du mørk tilstand fra for specifikke apps i macOS Mojave

Apple har tilføjet en mørk tilstand i macOS Mojave, der fungerer på hele systemet. Når du vælger udseende som mørkt, anvender alle systemapps som Safari og Fotos samt tredjepartsapps (der understøtter mørk tilstand) et mørkt tema. Der er ingen officiel måde at deaktivere mørk tilstand for specifikke apps, mens du fortsætter med at bruge den mørke tilstand på Mojave. På samme måde kan du ikke selektivt slå mørk tilstand til for dine yndlingsapps, mens du bruger lystilstanden på din Mac. Denne form for funktionalitet ser ud til at være påtvunget brugere, da de ikke kan kontrollere udseendet af apps. Nå, der er en løsning for at overvinde denne irriterende begrænsning.

LÆS OGSÅ: Sådan deaktiveres Google Chrome Dark Mode på Mac

Tricket involverer at køre få kommandoer i Terminal for at deaktivere mørk tilstand for specifikke apps, inklusive de indbyggede. Til dette skal du først identificere bundle-id'en for den app, som du ønsker at udelukke fra mørk tilstand. Efter at have kendskab til appens bundle-id, skal vi køre en bestemt kommando for at skifte den pågældende app til lystematilstand. Her er hvordan du kan gøre det med få enkle trin.

Sådan deaktiveres Mojave Dark-tilstand for en app

Find appens bundle-id

Åbn Terminal ved hjælp af spotlight-søgning, og kør kommandoen nedenfor. Erstatte App navn med det nøjagtige navn på appen, såsom Notes, Google Chrome, Kalender og Maps.

osascript -e 'id for app "App Name"'

Eksempel: osascript -e 'id for app "Maps"'

Bemærk: Indtast anførselstegnene igen, når du kopierer og indsætter eksempelkommandoen.

Bundle-id'et vil blive vist i en ny linje. I dette tilfælde er det com.apple.Maps til kort.

Deaktiver mørk tilstand for en app

Inde i terminalen skal du kopiere og indsætte følgende kommando. Erstat "Bundle Identifier" med den faktiske identifikator. Tryk derefter på enter.

standard skriv Bundle Identifier NRequiresAquaSystemAppearance -bool Ja

Eksempel: standard skriv com.apple.Maps NKrævAquaSystemAppearance -bool Ja

Genstart appen – Sørg for at lukke appen for at ændringerne træder i kraft.

Det er det! Appen skulle nu vises i lyst tema, mens den mørke macOS-tilstand stadig er aktiv.

RELATEREDE: Sådan slår du mørk tilstand fra for visse apps på iPhone og iPad

Sådan nulstiller du appens præferencer

Hvis du ønsker at gendanne appens tema til dets standardkonfiguration, skal du køre nedenstående kommando. Hvis du gør det, genaktiveres den mørke tilstand for den pågældende app. Glem ikke at erstatte bundt-id'et med det faktiske.

standardindstillinger sletter NRequiresAquaSystemAppearance

Ved at bruge ovenstående trick kan du fjerne mørk tilstand fra den seneste version af MS Office-apps og Chrome, mens du stadig har mørk tilstand som standardudseende.

P.S. Vi har prøvet ovenstående procedure på Mojave 10.14.4. Der er en mulighed for, at Apple kan deaktivere denne løsning i fremtidige versioner af macOS.

RELATEREDE: Sådan udelukker du visse apps fra Forstyr ikke i iOS 15 på iPhone

Kilde: SuperUser Tags: AppsDark ModeMacmacOSMojaveTips