Sådan konfigurerer du Cloudflare 1.1.1.1 DNS på iOS og Android

Cloudflare har annonceret sin egen DNS-tjeneste 1.1.1.1, og hævder, at den er den hurtigste og privatlivsførste forbruger-DNS-tjeneste. Selvom alternativer som Google DNS og Open DNS allerede eksisterer, fokuserer Cloudflare hovedsageligt på privatlivsproblemet. Bygget med et partnerskab mellem Cloudflare og APNIC, 1.1.1.1 DNS-resolveren understøtter både DNS-over-TLS og DNS-over-HTTPS for forbedret sikkerhed. Cloudflares DNS rangerer i øjeblikket hurtigst med en global responstid på 14ms, sammenlignet med 20ms for Open DNS og 34ms for Google DNS. Du kan læse detaljerede oplysninger om annonceringsblogposten og det officielle 1.1.1.1-websted.

Cloudflare DNS bruger 1.1.1.1 og 1.0.0.1 til IPv4 og 2606:4700:4700::1111 og 2606:4700:4700::1001 til IPv6-forbindelser. Måske, hvis du ønsker at skifte fra din standard ISP DNS eller enhver anden tilpasset DNS til Cloudflare, kan du gøre det på tværs af forskellige platforme. Lad os se, hvordan du gør det på iOS og Android.

Tilføj Cloudflare DNS på iPhone og iPad –

  1. Gå til Indstillinger > Wi-Fi, og tryk på det foretrukne Wi-Fi-netværk.
  2. Tryk på Konfigurer DNS og vælg Manuel.
  3. Under DNS-servere skal du slette eventuelle eksisterende poster ved at trykke på den røde minusknap.
  4. Tryk på Tilføj server og skriv 1.1.1.1.
  5. Tryk på Tilføj server igen og skriv 1.0.0.1.
  6. Tryk på knappen Gem øverst til højre.

Tilføj Cloudflare DNS på Android –

  1. Gå til Indstillinger > Wi-Fi og lang tryk på det tilsluttede netværk.
  2. Vælg Rediger netværk.
  3. Tryk på Avancerede indstillinger og skift IP-indstillinger til Statisk.
  4. Rul ned og skriv 1.1.1.1 i DNS 1 og 1.0.0.1 i fanen DNS 2. Tryk på Gem.

Det er det! Du har skiftet til Cloudflare DNS på din mobilenhed. Nyd nu hurtigere og mere private DNS-servere. Bemærk, at ændringerne kun gælder for den specifikke Wi-Fi-forbindelse og ikke for andre trådløse forbindelser, som du muligvis bruger. Du skal manuelt tilføje DNS for alle de ønskede Wi-Fi-netværk i dette tilfælde. Desuden vil DNS kun være aktiv for Wi-Fi-forbindelser og ikke under adgang til internettet via 3G eller 4G LTE.

Alternativt kan du hellere konfigurere din routers DNS for at sikre, at alle de tilsluttede enheder på det netværk kører på Cloudflare DNS. På denne måde behøver du ikke manuelt at konfigurere DNS'en for alle enhederne individuelt.

Tags: AndroidDNSiOSiPadiPhoneTips