Sådan slukker og genstarter du Samsung Galaxy M42 5G

Du finder ikke længere den traditionelle tænd/sluk-knap på de nyere Samsung Galaxy-smartphones. Sidetasten, der aktiverer Bixby som standard, erstatter nu den ældre tænd/sluk-tast. Det gode er, at Samsungs One UI 3 tilbyder en indstilling til at ændre sidetastens standardfunktion. På denne måde kan du indstille sidetasten til at vise strømmenuen i stedet for Bixby. Når det er sagt, er nye Galaxy-brugere normalt ikke opmærksomme på dette og sidder derfor fast, når de prøver at slukke eller genstarte deres telefon.

For at lette dette er her en hurtig guide til at slukke for Samsung Galaxy M42 5G. Derudover er der to andre metoder, som du kan bruge til at slukke din enhed uden at bruge fysiske knapper.

3 måder at slukke din Galaxy M42 på

Brug af hardwareknapper

Vi anbefaler denne metode, da den er praktisk, når skærmen er i stykker, og du vil slukke for telefonen uden berøringsskærmen.

  1. Tryk på og hold Side knap og Skrue ned nøgle (på den højre side) på samme tid, indtil strømmenuen vises på skærmen.
  2. Vælg "Sluk".
  3. Tryk på Sluk-knappen igen for at lukke enheden ned.

For at tænde for Galaxy M42 skal du trykke på og holde sidetasten nede i et par sekunder. Telefonen tændes igen, og Samsung-logoet vises på skærmen.

For at genstarte eller genstarte din Galaxy M42 5G, følg blot ovenstående trin og tryk på knappen "Genstart" i stedet for Sluk.

Brug af hurtige indstillinger

Ved du, at der er en virtuel strømmenugenvej i hurtigindstillingerne på One UI? Dette er en alternativ måde at lukke din smartphone på uden at bruge de fysiske hardwareknapper. Du kan bruge den virtuelle genvej i tilfælde, hvor sideknappen ikke virker, eller mens du bruger enheden på egen hånd. For at slukke din Galaxy M42 fra panelet Hurtige indstillinger,

  1. Stryg ned (med to fingre) fra toppen af ​​skærmen for at åbne panelet Hurtige indstillinger i en udvidet visning.
  2. Tryk på "Power"-ikonet, der ses øverst til højre, ved siden af ​​søgeikonet.

  3. Vælg Sluk eller Genstart fra skærmen med strømmenuen.
  4. Tryk på den relevante knap igen for at bekræfte.

Bruger Samsung Bixby

Selvom du ikke kan lide Bixby, kan du bruge Samsungs smarte assistent til at genstarte eller lukke din Galaxy-telefon. For at dette skal virke, skal du først sørge for, at Bixby Voice er konfigureret. Start derefter Bixby ved hjælp af enten sidetasten eller Bixby-appen.

Når Bixby er klar og aktiv, skal du bruge stemmekommandoer som "Sluk min telefon" eller "Genstart enheden" og tillade Bixby at udføre den nødvendige handling.

Sådan tvinger du genstart af Galaxy M42 5G

Det er ikke normalt, men til tider kan din Galaxy M42 sidde fast på Samsung-logoet, eller berøringsskærmen holder op med at fungere. I et sådant tilfælde, når enheden er frosset, ikke reagerer eller sidder fast i en opstartsløkke; en normal genstart hjælper måske ikke. For at løse dette kan du prøve en tvungen genstart for at bringe din smartphone tilbage til normal tilstand.

For at tvinge Samsung Galaxy M42 5G til at genstarte, skal du trykke og holde lydstyrke ned og sideknappen nede på samme tid i omkring 20 sekunder. Bemærk: Sørg for at holde begge knapper nede, indtil du ser startskærmen med Samsung-logoet. Vent derefter i mere end et minut, og lad enheden starte op.

Tip: Skift sidetastfunktionen

Som standard aktiverer Galaxy M42 Bixby Voice i stedet for Power Menu, når du trykker længe på sideknappen. Heldigvis kan du omdanne sidetasten, hvis du sjældent bruger Bixby eller ikke foretrækker at bruge strøm- og lydstyrkeknapperne sammen for at slukke eller genstarte din enhed.

For at ændre sidetastfunktionen på din Galaxy M42 skal du gå til Indstillinger > Avancerede funktioner >Sidenøgle.

Under indstillingen "Tryk og hold" skal du vælge indstillingen "Sluk menu" i stedet for Wake Bixby.

Voila! Nu vises mulighederne for sluk og genstart, når du holder sidetasten nede.

Tags: AndroidGalaxy M42One UISamsungTips