4 måder at fjerne den flydende hjem-knap på iPhone

AssistiveTouch på iOS er en fantastisk tilgængelighedsfunktion, der giver dig adgang til forskellige menuer og funktioner uden at bruge strygebevægelser eller trykke på fysiske knapper. Når du aktiverer AssistiveTouch, vises en virtuel knap på skærmen, som du kan trække til en hvilken som helst kant af skærmen.

Man kan bruge AssistiveTouch aka den flydende hjem-knap for at gå til startskærmen, tage skærmbilleder, låse skærmen, udløse Siri, åbne kontrolcenteret og mere. Det er virkelig praktisk, når den fysiske hjem-knap er ødelagt, eller hvis du har en Face ID-aktiveret iPhone. Ved hjælp af AssistiveTouch kan du genstarte en iPhone eller iPad uden tænd/sluk-knappen samt slå lydløs tilstand til eller fra uden kontakten.

Hvorfor er der en cirkel på min iPhone-skærm?

Den virtuelle hjem-knap på iPhone eller iPad fungerer som en rigtig hjem-knap. Man kan også tilpasse kontrollerne til den bløde hjem-knap efter deres smag. Selvom cirkelikonet ikke er aktiveret som standard, har du muligvis slået AssistiveTouch til på et tidspunkt.

Det er nemt at fjerne det flydende ikon eller genvejspunkt, hvis det generer dig, eller du ikke har brug for det længere. Når det er sagt, er indstillingen til at slå AssitiveTouch til eller fra revideret i nyere versioner af iOS og iPadOS. Nu finder du ikke tilgængelighedsfunktionen under Indstillinger > Generelt længere. Så hvordan kan jeg slippe af med den flydende hjem-knap på min iPhone?

Vær ikke bekymret! Der er flere måder at fjerne det flydende ikon på iPhone. Sådan kan du fjerne den virtuelle hjem-knap på iPhone 12/12 Pro, iPhone 11/11 Pro og alle de tidligere iPhones.

Sådan slipper du af med den flydende knap på iPhone

  1. Åbn appen Indstillinger.
  2. Gå til "Tilgængelighed".
  3. Under sektionen "Fysisk og motorisk" skal du trykke på "Touch".
  4. Tryk på "AsstiveTouch"-indstillingen øverst.
  5. Sluk for kontakten ved siden af ​​"AssitiveTouch".

Det er det. Hvis du gør det, fjernes kontrolknappen eller kontrolcenterprikken straks fra din iPhone-skærm.

Skjul/Vis hurtigt den flydende hjem-knap

Alternativt kan du bruge nedenstående metoder til nemt at slå AssitiveTouch til eller fra. Dette er praktisk for brugere, der ofte bruger AssitiveTouch, men ikke bryder sig om en vedvarende virtuel hjemmeknap på deres skærm.

Bruger Siri

Det nytter ikke altid at have AssistiveTouch-knappen på din skærm, hvis du ikke bruger den hele tiden. I et sådant tilfælde kan du blot bede Siri om at gøre det nødvendige.

Bare sig "Hey Siri" og bed den om at "Slå AssistiveTouch fra."

Brug af knappen Side eller Hjem

Ved at bruge tilgængelighedsgenveje kan du hurtigt slå AssistiveTouch til eller fra ved at tre gange klikke på Side/Hjem-knappen på din iPhone.

For at få det til at fungere skal du gå til Indstillinger > Tilgængelighed > Tilgængelighedsgenvej og vælge muligheden 'AssistiveTouch'. Tredobbeltklik nu på Side/Hjem-knappen for enten at tilføje eller fjerne den flydende hjem-knap.

Brug af kontrolcenter

Det er også muligt at slukke for den flydende hjem-knap på iPhone direkte fra kontrolcenteret. For at gøre det,

  1. Gå til Indstillinger > Kontrolcenter.
  2. Tryk på under Flere kontroller + knappen ud for Tilgængelighedsgenveje.
  3. Gå til Kontrolcenter og tryk på kontrolknappen 'Tilgængelighedsgenveje'.
  4. Tryk på 'AssistiveTouch' for at tilføje eller fjerne cirkelikonet på iPhone.

LÆS OGSÅ: Sådan fortryder du indtastning i Notes uden at ryste din iPhone

Tags: AccessibilityAssistiveTouchiOS 14iPhoneiPhone 11iPhone 12Tips