Sådan får du 'Save and Quit' i Firefox 4 på Mac OS X

Efter at have haft praktisk OS X, gik jeg direkte i gang med at downloade Firefox og Chrome-browseren på min MacBook Pro, fordi den forudinstallerede standard Safari-browser aldrig har været mit valg. Efter at have kørt Firefox 4 på MAC bemærkede jeg, at der manglede nogle meget praktiske funktioner i dens Mac-version også som "Gem faner og afslut".

Det samme var tilfældet med Firefox 4 til Windows, som vi leverede en simpel løsning til, der fungerer perfekt. Men anvender det samme trick for indstilling browser.showQuitWarning værdi til sand i about:config aktiverer ikke indstillingen 'Gem og afslut' i Firefox 4 på OSX.

Bare rolig, jeg har fundet ud af en alternativ måde, der bringer denne smarte mulighed tilbage til Firefox 4 på Mac OS X. For at gemme faner ved lukning af Firefox, luk det IKKE ved at bruge det røde x i øverste venstre hjørne af browservinduet. Flyt i stedet markøren til Firefox-ikonet på docken (forudsat at Firefox er fastgjort til Dock), højreklik på det og vælg Afslut. (Alternativt kan du bruge tastaturgenvejen Kommando + Q for hurtigt at gemme og afslutte Firefox).

Bemærk: Hvis du bruger en MacBook eller MacBook Pro, skal du sekundært klik med 1 finger eller sekundært tryk med 2 fingre ved at bruge pegefeltet for at højreklikke på Firefox-ikonet på Dock.

Når du vælger knappen Afslut, vil du blive præsenteret for den gamle besked, der spørger 'Vil du have Firefox til at gemme dine faner. Ved at klikke på 'Gem og Afslut' vil gendanne alle de lukkede faner, når du starter Firefox næste gang. Håber du fandt dette tip nyttigt. 😉

Tags: BrowserFirefoxMacOS XTipsTricksTutorials