Sådan lukkes apps på iPhone 13, 13 Pro og 13 Pro Max

Nyere iPhones inklusive iPhone 13-serien har kant-til-kant-skærm og understøtter Face ID i stedet for Touch ID. Som et resultat kommer iPhone 13 uden en fysisk hjemmeknap. Dette ændrer også markant måden, hvordan du navigerer gennem din iPhone.

Så hvordan lukker jeg apps på iPhone 13 uden startknappen? Nå, du skal bruge visse swipe-bevægelser for at se åbne apps, lukke åbne apps og afslutte baggrundsapps på din iPhone 13, der kører iOS 15. Processen ligner nøjagtigt andre Face ID-aktiverede iPhones, herunder iPhone X, XS, XR, iPhone 11 og iPhone 12.

Lad os i denne hurtige guide se, hvordan du lukker apps og tvinger en app på iPhone 13, 13 mini, 13 Pro eller 13 Pro Max.

Sådan afslutter du apps på iPhone 13

For blot at lukke en kørende app og gå direkte til startskærmen, stryg op fra bunden af ​​din iPhones skærm. Hvis du gør det, lukkes den pågældende app, men den kan fortsætte med at køre i baggrunden.

Sådan tvinges til at lukke apps på iPhone 13

Der er tidspunkter, hvor en app ikke reagerer og sætter sig fast på indlæsnings- eller venteskærmen. I et sådant tilfælde kan du tvinge til at lukke en frossen app fra App Switcher eller seneste apps-grænseflade. En force-close lader dig dybest set dræbe en app, der ikke reagerer, og forhindre den i at køre i baggrunden. Det er praktisk, når din iPhone fryser fuldstændigt af en eller anden grund.

Følg nedenstående trin for at tvinge til at stoppe en app på din iPhone 13 eller 13 Pro.

  1. Stryg op fra den nederste kant af skærmen, og hold pause i midten af ​​skærmen. Multitasking-visningen viser nu alle dine nyligt åbnede apps.
  2. Stryg til højre eller venstre gennem listen over kørende apps, og find den app, du vil afslutte.
  3. For at tvinge en app, stryg op på appens forhåndsvisning.

BEMÆRK: Efter tvungen lukning skal du sørge for at genåbne appen, hvis du vil have appen til at køre i baggrunden og tjekke for opdateringer.

Sådan lukker du alle apps på én gang på iPhone 13

I modsætning til Android tilbyder iOS ikke en måde at lukke alle åbne apps, der kører i baggrunden. Derfor er det ikke muligt at lukke alle apps på én gang på iPhone 13 eller nogen anden iPhone. Når det er sagt, kan du tvinge til at lukke så mange som tre apps samtidigt med gestus-baseret navigation.

For at lukke flere apps på iPhone 13 eller 13 Pro Max skal du stryge op fra bunden og holde fingeren på skærmen i cirka et sekund. App Switcher vil nu vise alle de åbne apps. Placer nu tre fingre på tre forskellige app-kort på samme tid, og stryg opad for at lukke alle tre apps på én gang.

På samme måde kan du bruge to fingre til at tvinge to apps til at lukke på én gang.

RELATEREDE TIPS:

  • Sådan slukker eller genstarter du iPhone 13
  • Sådan viser du batteriprocent på iPhone 13-startskærmen
  • Sådan slukker du lommelygten på iPhone 13
  • Kan jeg skærmoptage med lyd på min iPhone 13?
  • Sådan oplader du en iPhone 13 trådløst
Tags: AppsiOS 15iPhone 13iPhone 13 ProTips